Włącz radio

Słuchaj nas na 103 FM

Zadzwoń do studia: 222 562 562

Napisz do nas

Włącz radio

Kolorszop

Bartek Boratyn

Nazywam się bartek Boratyn i jestem cukiernikiem.

Moją największą pasją jest oczywiście pieczenie słodkości – sprawia mi to ogromną radość!

Gdy miałem 18 lat postanowiłem, że spróbuję swoich sił w kulinarnym programie "MasterChef". Dostałem fartuch od Magdy Gessler, której skradłem serce przygotowując „Deserową zupę szampańska zagęszczaną białą czekoladą z bezami i truskawkami”. Po ostrej rywalizacji w trzecim odcinku, niestety musiałem oddać swój fartuch dochodząc do najlepszej 40-stki.

Przygodę z cukiernictwem zacząłem mając 19 lat. Wtedy to właśnie zacząłem swoją pierwszą słodką pracę jako cukiernik w znanym i renomowanym warszawskim Hotelu Bristol. Tam spędziłem swoje najpiękniejsze lata podpatrując się pracy zawodowych cukierników, których swój fach rzeźbili od blisko 30 lat.

Wtedy to właśnie miałem ogromną przyjemność współpracowania z telewizją TVN, w której wielokrotnie gościłem na ekranach programu "Dzień Dobry TVN". Tam budziłem widzów pozytywną energią oraz pysznymi słodkościami, które przygotowywałem na ich oczach.

W międzyczasie moją pracą było również robienie tortów na specjalne zamówienia, np. tort na ślub Kasi Warnke i Piotra Stramowskiego.

Prowadzę warsztaty, na których uczę wszystkich chętnych jak poprawnie upiec biszkopt, lub jak perfekcyjnie przełożyć i udekorować tort okolicznościowy.

Teraz, tworząc swoją markę zapraszam do słuchania mojej audycji w Radiu Kolor na 103 FM, w której co piątek o 12:15 opowiem Państwu o ciekawostkach słodkiego świata.

Pozdrawiam serdecznie!