Włącz radio

Słuchaj nas na 103 FM

Zadzwoń do studia: 222 562 562

Napisz do nas

Włącz radio

Kolorszop

"Festiwal Grilla 2020”, czyli wielkie grillowanie pod Tatrami - relacja

Dodano: 2020-08-05 10:08:18
mat. Organizatora
mat. Organizatora

W sobotę 1 sierpnia na otwartym terenie przy wiatach grillowych kompleksu Nosalowy Dwór Resort & SPA miało miejsce prawdopodobnie najbardziej zjawiskowo smaczne wydarzenie kulinarne tego lata.


Takim niewątpliwie był „Festiwal Grilla 2020” w Zakopanem. Legendarne marki kultowych sosów TABASCO oraz naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman przygotowując osiem pozycji grillowego menu, zapewniły możliwość poznania i odkrycia zupełnie nowych smaków, czy niuansów grillowania.

Partnerzy wydarzenia, jako główny cel postawili sobie przygotowywanie dań z najwyższym, kulinarnym pietyzmem oraz jakością, którą zapewnili lokalni dostawcy. Tej prawdziwej uczty kulinarnej odwiedzający doświadczyli również dzięki wyselekcjonowanym stekom wołowym oraz przekąskom mięsnym. Swoje ulubione potrawy znaleźli również fani opcji bez mięsa, którzy mogli spróbować grillowanych warzyw i owoców oraz serów.

Odwiedzający festiwal mieli możliwość spotkania się ze znanymi i lubianymi Szefami kuchni. Swój kunszt zaprezentowali Kuba Steuermark, Szymon Czerwiński, Aureliusz Wilk, Marcin Molik, Marcin Kuc, Sebastian Wilczek, Kacper Salzman, Gerard Rytter oraz Grzegorz Bukowiec.

W trakcie wydarzenia zaprezentowano różne metody grillowania (grille węglowe, grille gazowe) aby podnieść świadomość w zakresie właściwego grillowania i zdrowego odżywiania się.

Zabawa i bezpieczeństwo

Organizatorzy zadbali również o bezpieczeństwo Gości w dobie epidemii wirusa SARS-CoV-2, niezbędne w trakcie organizowania imprezy plenerowej. Okoliczności (czas wzrostu wykrytych zakażeń COVID-19) i czas prowadzenia wydarzenia wymusiły na Organizatorach zachowanie i procesowanie szczególnych środków bezpieczeństwa dla Uczestników oraz spełnienia wszelkich wytycznych PSSE w zakresie organizacji wydarzeń kulturalno rozrywkowych w czasie pandemii. Wszystkie te wytyczne zostały wdrożone i przestrzegane niezwykle rygorystycznie.

Z całą pewnością każdy z obecnych mógł odkryć nowe smaki, sprawdzić oryginalne receptury, spędzić miło czas w przepięknej scenerii polskich Tatr oraz poszerzyć wiedzę i odkryć inspiracje dla wielu pysznych dań z grilla.

Nie zapominajcie - sezon grillowy jeszcze trwa – bądźcie kreatywni grillując, eksperymentujcie, marynujcie, doprawiajcie i podbijajcie smaki Waszych dań!

Podziel się:

netgraf.pl