Statystyki pokazują, że Polacy spożywają mniej mleka niż np. Niemcy czy Holendrzy, a także mniej masła niż Francuzi. Tymczasem mleko i przetwory mleczne są bogatym źródłem bioprzyswajalnego wapnia i białka, korzystnie wpływają na utrzymanie zdrowych kości i zębów.
O prozdrowotnych zaletach mleka, jego przetworów i wyzwaniach polskiej branży mleczarskiej rozmawialiśmy w ramach „Tygodnia eksperckiego” na 103FM. Naszym gościem był Waldemar Broś – Prezes Zarządu Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich Związku Rewizyjnego w Warszawie.
#Fundusze Promocji
Coś ciekawego wydarzyło się w Warszawie lub okolicach?
Warto nagłośnić ciekawą inicjatywę? Może urzędnicy się nie popisali?
Poinformuj o tym dziennikarzy Radia Kolor!
Z przyjemnością zajmiemy się Twoim tematem.
W razie potrzeby – gwarantujemy anonimowość.