Przed nami kolejna edycja najsmaczniejszego wydarzenia w naszym kraju. Już można się zapisywać na wiosenną edycję Restaurant Week.
To wielkie święto poznawania nowych smaków, w którym bierze udział ponad czterysta restauracji z całego kraju. Oferują wtedy trzydaniowe menu w promocyjnej cenie – w tym roku od 69 złotych. Warto zacząć się interesować rezerwacją stolików w restauracjach, które biorą udział w tej edycji Restaurant Week, ponieważ miejsc szybko może zabraknąć.
Wybieramy region który nas interesuje, liczbę osób z którą chcemy się wybrać do restauracji, konkretną datę, godzinę i rodzaj menu. Menu jest w dwóch wersjach, bezmięsne i mięsne, przystawka, danie główne deser, a do tego koktajl festiwalowy – mówi Magda Rudnicka, koordynatorka festiwalu.
Restaurant Week potrwa od 13 marca do 24 kwietnia.
Głównym powodem tego wydarzenia jest promowanie autorskiej sceny restauracyjnej poprzez przybliżenie i pokazanie jej gościom. Jest to największe i najpopularniejsze wydarzenie tego typu w Polsce. Całość odbywa się w imię zasady #SzanujJedzenie i zero-waste, dzięki systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu nie marnuje się ani trochę żywności.
Rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week odbywają się na stronie internetowej organizatora.