Ruszyły zapisy na Restaurant Week

Przed nami kolejna edycja najsmaczniejszego wydarzenia w naszym kraju. Już można się zapisywać na wiosenną edycję Restaurant Week.

To wielkie święto poznawania nowych smaków, w którym bierze udział ponad czterysta restauracji z całego kraju. Oferują wtedy trzydaniowe menu w promocyjnej cenie – w tym roku od 69 złotych. Warto zacząć się interesować rezerwacją stolików w restauracjach, które biorą udział w tej edycji Restaurant Week, ponieważ miejsc szybko może zabraknąć.

Wybieramy region który nas interesuje, liczbę osób z którą chcemy się wybrać do restauracji, konkretną datę, godzinę i rodzaj menu. Menu jest w dwóch wersjach, bezmięsne i mięsne, przystawka, danie główne deser, a do tego koktajl festiwalowy – mówi Magda Rudnicka, koordynatorka festiwalu.

Restaurant Week potrwa od 13 marca do 24 kwietnia.

Głównym powodem tego wydarzenia jest promowanie autorskiej sceny restauracyjnej poprzez przybliżenie i pokazanie jej gościom. Jest to największe i najpopularniejsze wydarzenie tego typu w Polsce. Całość odbywa się w imię zasady #SzanujJedzenie i zero-waste, dzięki systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu nie marnuje się ani trochę żywności.

Rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week odbywają się na stronie internetowej organizatora.

Udostępnij ten artykuł!

Najnowsze podcasty

Nowa aplikacja mobilna RadiaKolor

Daj nam znać!

Coś ciekawego wydarzyło się w Warszawie lub okolicach? 
Warto nagłośnić ciekawą inicjatywę? Może urzędnicy się nie popisali? 

Poinformuj o tym dziennikarzy Radia Kolor! 
Z przyjemnością zajmiemy się Twoim tematem.
W razie potrzeby – gwarantujemy anonimowość.