Smaki Mazowsza | Beata Pasińska

Beata Pasińska – twórczyni ludowa, zrzeszona w Stowarzyszeniu Twórców Ludowych w Lublinie, członkini Stowarzyszenia Puszcza Biała Moja Mała Ojczyzna z siedzibą w Kuźni Kurpiowskiej w Pniewie. Zajmuje się plastyką obrzędową Kurpi Białych i fantastycznie opowiada o smakach tego mikroregionu. Jeżeli chcecie dowiedzieć się czym są fafernuchy i czym różnią się te wytwarzane na Kurpiach Białych od tych z Kurpi Zielonych, koniecznie posłuchajcie tego odcinka. 

Udostępnij ten podcast!

Burza mózgów
Warszawa w kwiatach
Doktor kolor
Kawałek Polski
Odpocznij na Mazowszu
Pełna kultura
Reset z Kolorem
Pomoc kuchenna
Rozmowa w Radiu Kolor
Sekrety brzmienia
Stacja Mokotów
Stolica historii
Urodziny Radia Kolor
Wpół do weekendu
Z boru do Koloru
Inne

Ostatnie wiadomości

Nowa aplikacja mobilna RadiaKolor