„Festiwal Grilla 2020”, czyli wielkie grillowanie pod Tatrami – relacja

mat. Organizatora

Takim niewątpliwie był „Festiwal Grilla 2020” w Zakopanem. Legendarne marki kultowych sosów TABASCO oraz naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman przygotowując osiem pozycji grillowego menu, zapewniły możliwość poznania i odkrycia zupełnie nowych smaków, czy niuansów grillowania.

Partnerzy wydarzenia, jako główny cel postawili sobie przygotowywanie dań z najwyższym, kulinarnym pietyzmem oraz jakością, którą zapewnili lokalni dostawcy. Tej prawdziwej uczty kulinarnej odwiedzający doświadczyli również dzięki wyselekcjonowanym stekom wołowym oraz przekąskom mięsnym. Swoje ulubione potrawy znaleźli również fani opcji bez mięsa, którzy mogli spróbować grillowanych warzyw i owoców oraz serów.

Odwiedzający festiwal mieli możliwość spotkania się ze znanymi i lubianymi Szefami kuchni. Swój kunszt zaprezentowali Kuba Steuermark, Szymon Czerwiński, Aureliusz Wilk, Marcin Molik, Marcin Kuc, Sebastian Wilczek, Kacper Salzman, Gerard Rytter oraz Grzegorz Bukowiec.

W trakcie wydarzenia zaprezentowano różne metody grillowania (grille węglowe, grille gazowe) aby podnieść świadomość w zakresie właściwego grillowania i zdrowego odżywiania się.

Zabawa i bezpieczeństwo

Organizatorzy zadbali również o bezpieczeństwo Gości w dobie epidemii wirusa SARS-CoV-2, niezbędne w trakcie organizowania imprezy plenerowej. Okoliczności (czas wzrostu wykrytych zakażeń COVID-19) i czas prowadzenia wydarzenia wymusiły na Organizatorach zachowanie i procesowanie szczególnych środków bezpieczeństwa dla Uczestników oraz spełnienia wszelkich wytycznych PSSE w zakresie organizacji wydarzeń kulturalno rozrywkowych w czasie pandemii. Wszystkie te wytyczne zostały wdrożone i przestrzegane niezwykle rygorystycznie.

Z całą pewnością każdy z obecnych mógł odkryć nowe smaki, sprawdzić oryginalne receptury, spędzić miło czas w przepięknej scenerii polskich Tatr oraz poszerzyć wiedzę i odkryć inspiracje dla wielu pysznych dań z grilla.

Nie zapominajcie – sezon grillowy jeszcze trwa – bądźcie kreatywni grillując, eksperymentujcie, marynujcie, doprawiajcie i podbijajcie smaki Waszych dań!

Udostępnij ten artykuł!

Najnowsze podcasty

Nowa aplikacja mobilna RadiaKolor

Daj nam znać!

Coś ciekawego wydarzyło się w Warszawie lub okolicach? 
Warto nagłośnić ciekawą inicjatywę? Może urzędnicy się nie popisali? 

Poinformuj o tym dziennikarzy Radia Kolor! 
Z przyjemnością zajmiemy się Twoim tematem.
W razie potrzeby – gwarantujemy anonimowość.