W programie m.in.:
- Bogata oferta produktów od producentów żywności bezglutenowej z Polski i zagranicy, a także obiektów gastronomicznych, hoteli i ośrodków wypoczynkowych oferujących bezglutenowe menu
- Możliwość zrobienia zakupów i skosztowania bezglutenowych nowości
- Bezpłatne porady lekarzy i dietetyków
- Badania diagnostyczne
- Bezglutenowy pokaz kulinarny gościa specjalnego EXPO Karola Okrasy i inne pokazy kulinarne
- Spotkanie z Iwoną Zasuwą, autorką „Smakoterapii”, oraz z autorami innych książek o tematyce bezglutenowej
- Spotkania i dyskusje ze specjalistami z zakresu chorób autoimmunologicznych, diety bezglutenowej, nietolerancji pokarmowych
- Debata na temat diety bezglutenowej z udziałem Anny Popek i zaproszonych gości specjalnych
- Bezpłatne materiały na temat diety bezglutenowej i celiakii
- Rozstrzygnięcie konkursu na Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2018 roku
- Bezglutenowe podchody i konkursy z nagrodami
- Strefa Dzieci, a w niej moc atrakcji z okazji Bezglutenowego Dnia Dziecka – spotkanie z aktorką Anną Matysiak, zabawy, konkursy, warsztaty, kącik cyrkowy i artystyczny, gigantyczne budowle z klocków, zamek dmuchany i prezenty-niespodzianki.
Zapraszamy całe rodziny, wstęp na EXPO bezpłatny! Więcej informacji na www.celiakia.pl
Organizatorem imprezy jest Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, największa ogólnopolska organizacja zrzeszająca i wspierająca osoby na diecie bezglutenowej. Stowarzyszenie od kilkunastu lat zmienia Polskę w kraj przyjazny bezglutenowcom – prowadzi serwis internetowy, udziela bezpłatnych konsultacji dietetycznych osobom na diecie bezglutenowej, wydaje poradniki i magazyn „Bez glutenu”, organizuje warsztaty edukacyjne, konferencje i spotkania w kilkunastu miastach, współpracuje z lekarzami i dietetykami. Ponadto udziela licencji na używanie znaku Przekreślonego Kłosa na bezglutenowych produktach oraz szkoli restauracje i hotele w ramach programu MENU BEZ GLUTENU.