Piotr Kucharski lubi jeść, karmić innych i przygotowywać jedzenie. I trudno nie przyznać mu racji, gdy mówi, że są to cechy, które powinny charakteryzować dobrego kucharza. Od wielu lat dzieli się swoją pasją w telewizji, promując kreatywne gotowanie, a jego książka „Chleb. Domowa piekarnia” stała się bestsellerem.
Magdalena Kucharska – wierzy, że jedzenie i zdrowe nawyki mogą być lekarstwem. Odżywianie budujące odporność całej rodziny jest dla niej bardzo ważne. Informacje czerpie z psychodietetyki, ajurwedy, dietetyki według tradycyjnej medycyny chińskiej, ziołolecznictwa i makrobiotyki. Czuwa nad tym, aby przepisy były właściwie zbilansowane, a słodkości na tyle zdrowe, by nie trzeba było ich sobie odmawiać.
W swojej najnowszej książce „Jak zdrowo jeść i nie zwariować” Magda i Piotr uczą jak właściwie się odżywiać i czerpać z tego nie tylko zdrowie, ale i radość.
Z pasją zachęcają do przygotowywania potraw z warzyw i owoców zgodnie z cyklem pór roku. Skutecznie przekonują, że warto samemu piec chleb, uprawiać własne warzywa, owoce i zioła. Proponują balans pomiędzy tym, co zdrowe, a odrobiną kulinarnego szaleństwa.
Dania Piotra i Magdaleny zachwycają innowacyjnością. W przepisach króluje różnorodność, a na talerzach – kolory.
Najlepsze jedzenie to takie, które jest przyrządzane w domu z pasją i wyobraźnią. Gotuj więc z fantazją i jedz z przyjemnością. Na zdrowie!
„Jak zdrowo jeść i nie zwariować” – premiera 10 listopada.