Restauracja Cucina Mia. Kulinarna podróż do słonecznej Italii

Cucina Mia to miejsce pełne włoskich produktów, historii oraz rodzinnych receptur i tradycji. Zapraszamy na odkrycie prawdziwej esencji włoskiej kuchni w restauracji Cucina Mia.

Poczuj L’Autentica Cucina Italiana, gdzie produkty pochodzą ze słonecznej Italii, a każde danie przygotowywane jest z pasją i miłością. Podczas kulinarnej podróży w Cucina Mia przewodnikiem będzie Chef Marcin Sasin, który zadba o Wasze podniebienia, przygotowując i serwując iście włoską ucztę. W prywatnej przestrzeni będziecie mogli cieszyć się kameralną atmosferą i wyśmienitym jedzeniem. Wieczór umilą opowieści Szefa Kuchni o serwowanych daniach i produktach, tak by Wasze kulinarne doznania były jeszcze doskonalsze.

Nasz Executive Chef Marcin Sasin spędził we Włoszech wiele czasu, by najlepiej poczuć ich smak. Dumny jest także z tego, że z niepozornej knajpki w małym miasteczku przywiózł 300-letni rodzinny przepis na focaccię, która zaraz znajdzie się na Państwa stole. Marcin ma wielkie wsparcie w pochodzącym z Ligurii, ojczyzny pesto, Lorenzo Robustellim oraz słynnym weneckim szefie kuchni, Daniele Pampagninim.

Potrawy w Cucina Mia przygotowane są z produktów, które przyjeżdżają do nas z małych gospodarstw rozsianych na całym Półwyspie Apenińskim. Tu skosztujecie cytryn z Amalfi, pomidorów spod Wezuwiusza, sera Umbriaco oraz oczywiście szynki San Daniele i najlepszych czarnych trufli z Piemontu. Wszystkie owoce morza — czerwone krewetki, ryby, małże Verace z Mazara del Vallo — których smaku doświadczycie, trafiają do nas prosto z pokładów naszych sycylijskich łodzi rybackich Ciclamino i Socrate.

Nasze Menu to ponad 30 włoskich historii – każda prawdziwa, każda wyjątkowa…

Cucina Mia w Radiu Kolor

Rozmowy z szefem kuchni Marcinem Sasinem, którą Bartek Wejman przeprowadził we wczorajszym Kolorze po godzinach, możecie posłuchać w Pomocy Kuchennej.

Słuchacze Radia Kolor mogą dziś (28 lutego) wygrać kolacje degustacyjne z udziałem fenomenalnego szefa kuchni Marcina Sasina, podczas których będzie opowiadał o potrawach, składnikach i smakach prosto z Włoch. Miejcie uszy otwarte od godziny 16:00 na 103 FM.

Udostępnij ten artykuł!

Najnowsze podcasty

Nowa aplikacja mobilna RadiaKolor

Daj nam znać!

Coś ciekawego wydarzyło się w Warszawie lub okolicach? 
Warto nagłośnić ciekawą inicjatywę? Może urzędnicy się nie popisali? 

Poinformuj o tym dziennikarzy Radia Kolor! 
Z przyjemnością zajmiemy się Twoim tematem.
W razie potrzeby – gwarantujemy anonimowość.