Na warszawskiej Pradze-Północ otwarto CookLab, czyli miejską pracownię kulinarną, gdzie mieszkańcy Warszawy mogą rozwijać swoje kulinarne umiejętności i zrozumieć, jak ważne jest zdrowe odżywianie.
Od listopada na przy ul. Targowej działa CookLab — miejsce, gdzie możecie wpaść i pogotować, a także dowiedzieć się wielu praktycznych rzeczy. Będą się tam odbywały bezpłatne zajęcia związane z gotowaniem, ale też ze zdrowym odżywianiem i kuchnią zero waste.
W zeszłym tygodniu pracownię odwiedził prezydent Warszawy Rafał Trzaskowski.
Na prawie 400 m² powstały w pełni wyposażone cztery sale warsztatowe. W trzech z nich będą odbywać się zajęcia dla dzieci, młodzieży i dorosłych, a czwarta przeznaczona będzie na szkolenia dla uczniów szkół gastronomicznych oraz profesjonalnych kucharzy i kucharek, którzy na co dzień pracują w miejskich placówkach np. w żłobkach i szkołach.
Cooklab to przede wszystkim miejsce, gdzie będą się odbywały kulinarne warsztaty mówi Marzena Gawkowska, rzecznik Ratusza.
Nowa pracownia to nie tylko studio kulinarne, ale przede wszystkim twórcza przestrzeń, w której dzieci, dorośli i całe rodziny mogą odkrywać nowe pasje, spędzać kreatywnie czas oraz próbować swoich sił w gotowaniu pod okiem doświadczonego instruktora.