Warszawiacy nauczą się, jak nie marnować jedzenia. W „Pół na Puł” ciekawe warsztaty

fot. Fundacja Rozwoju Kinematografii

Przed nami podwójna dawka eko-wiedzy. „Pół na Puł” zaprasza na warsztaty poświęcone problemowi marnowania jedzenia.

Cały świat boryka się z problemem marnowania jedzenia. Z pomocą przychodzi inicjatywa Jadłodzielni i Słoikodzielni w „Pół na Puł”. W dniach 30 i 31 sierpnia Kinga Mędrzycka przedstawicielka Foodsharing Warszawa, która poprowadzi dwa spotkania poświęcone problemowi marnowania jedzenia oraz praktycznym sposobom jego ograniczania.

Na pierwszym z nich dowiemy się więcej o idei Foodsharingu oraz przyjrzymy się skali, w jakiej marnowane jest jedzenie na świecie i w Polsce. Dowiemy się, jak ogromne są konsekwencje tego zjawiska oraz jak możemy przyczynić się do jego ograniczenia. Drugie spotkanie będzie skupione na praktycznych poradach dotyczących niemarnowania jedzenia. Uczestnicy dowiedzą się, jak planować zakupy, przechowywać żywność oraz co zrobić z nadmiarem jedzenia, by nic się nie zmarnowało. Dowiemy się jak także włączyć się w działania Foodsharingu i wspólnie walczyć z marnotrawstwem.

Warsztaty to doskonała okazja do zdobycia wiedzy i wymiany doświadczeń w gronie osób zainteresowanych ekologią i zrównoważonym stylem życia. Organizatorzy zapraszają 30 sierpnia od godziny 17.00 i 31 sierpnia od godziny 15.00. Wstęp oczywiście jest wolny.

Udostępnij ten artykuł!

Najnowsze podcasty

Nowa aplikacja mobilna RadiaKolor

Daj nam znać!

Coś ciekawego wydarzyło się w Warszawie lub okolicach? 
Warto nagłośnić ciekawą inicjatywę? Może urzędnicy się nie popisali? 

Poinformuj o tym dziennikarzy Radia Kolor! 
Z przyjemnością zajmiemy się Twoim tematem.
W razie potrzeby – gwarantujemy anonimowość.